Prima săptămână din acest an este determinată de ninsori în anumite zone din ţară şi o uşoară răcire a vremii.

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat (SHS), cel mai frig va fi în nordul ţării. În această regiune, până duminică, 6 ianuarie, se aşteaptă valori termice între plus 2 – minus 3 grade Celsius, ziua, şi 4-8 grade de ger, noaptea. De asemenea, în perioada de referinţă, în raioanele nordice sunt posibile ninsori, scrie Moldpres.

În sudul şi centrul ţării vremea se arată a fi mai liniştită, cu temperaturi mai generoase. Astfel, în aceste regiuni se prevede până la 4 grade Celsius, ziua, şi până la minus 6 grade, noaptea. Ninsori se aşteaptă doar pe alocuri, în ziua de sâmbătă, 5 ianuarie.

Pentru cei care au ales să meargă în vacanţă, în perioada dintre Revelion şi Crăciunul pe stil vechi, este bine să ştie că Administraţia Naţională de Meteorologie din România a anunţat Cod Galben pentru judeţele Mehedinţi şi Dolj, semnalând pe parcursul zilei de astăzi intensificări ale vântului cu viteze ce vor atinge la rafală 55-65 km/h.

Luna ianuarie în Republica Moldova este cea mai rece lună a anului. Temperatura medie lunară variază între -2,5ºC în sudul ţării şi -4,5ºC  în nord. Cea mai rece lună ianuarie pentru toată perioada de măsurători instrumentale pe cea mai mare parte a teritoriului a fost în anul 1963 – temperatura medie lunară a aerului a oscilat între -10,5ºC (Cahul) şi -15,3ºC (Soroca). Cea mai caldă lună ianuarie s-a înregistrat în anul 2007 – atunci temperatura medie lunară a aerului a constituit în teritoriu  între +2,5ºC (Briceni) şi +4,2ºC (Bravicea).