Veniturile încasate la bugetul de stat de către Serviciul Vamal în perioada 08 – 14 ianuarie au constituit circa 226 de milioane de lei, fiind perfectate per total 6 802 de declaraţii vamale.
Potrivit Serviciului Vamal, citat de trm.md, la capitolul combaterea fraudelor vamale, pe parcursul săptămânii trecute, au fost relevate 47 de tentative de încălcare a legislației vamale. Totodată, în perioada vizată, au fost întocmite 12 procese-verbale cu privire la contravenție şi aplicate amenzi în sumă de 28 422 lei.

În aceeași perioadă, fluxul unităților de transport a constituit 84 826 de traversări. În continuare, cele mai mari valori de trafic sunt consemnate la frontiera moldo-română, iar cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leușeni și Sculeni, cu 18 711 și respectiv 13 408 traversări.

În vederea evitării unor eventuale blocaje în punctele de trecere cu cele mai mari valori de trafic, Serviciul Vamal recomandă participanților la traficul transfrontalier să opteze pentru tranzitarea tuturor posturilor vamale existente.