Primarul general Ion Ceban va depune o cerere către Consiliul Audiovizualului prin care va sesiza despre reflectarea eronată, părtinitoare și falsă a declarațiilor prim-ministrului Natalia Gavrilița și a lui Sergiu Litvinenco. Mai mult, în cerere către CA, edilul va sesiza și despre reflectarea eronată a raportului SUA și acuzațiile în adresa sa.

„Declarațiile publice false din partea primelor persoane în stat au fost preluate masiv de majoritatea surselor media, inclusiv de cele finanțate din exterior, care m-au atacat pe mine și echipa MAN. Grav este că s-a făcut referință la declarațiile false din cadrul conferinței de la Guvern, fără a contrapune informația cu comunicatul Departamentului Trezoreriei al SUA. Totodată, toate informațiile, la prima etapă, au fost date fără a asigura dreptul la replică.

Vom anexa știrile care reflectă declarațiile false care au fost aruncate în public de către conducerea de vârf a țării și care nu se regăsesc în declarațiile Ambasadei SUA”, a declarat Ceban.

Edilul spune că majoritatea mass-media l-au învinuit de lucruri care nici nu există.

„Aproape nimeni nu au venit să întrebe o reacție, cu excepția Moldova 1, Pro tv și a mai fost cineva din presă, o persoană. Am aici știrile de la presa care este loială guvernării sau finanțate nu știu cum.

Dar, toți s-au grăbit să de-a titluri grase cu numele meu și m-au pus în lista de sancțiuni, m-au învinuit de toate păcatele.

Titluri: „MAN-ul lui Ceban în lista sancțiunilor”, „SUA anunță că Ivan Ceban Este coordonat de FSB”, „Ceban, menționat în raportul Guvernului SUA pentru legături ascunse cu Kremlinul”. Absolut în toată media, care astăzi este în butonul PAS-ului.

Și multe alte titluri care le consider au avut drept scop începând de la declarația Premierului și până la ultima știre, că de fapt se vrea discreditarea partidului care am început al crea, se vrea să sperie oamenii care vor să se alăture și nu exclud că este o metodă murdară de a refuza să fie înregistrat Partidul. Cei de la Guvernare acum fac politică, ei fac justiție în țară, ei se cred, DUMNEZEU. Eu nu am presă, eu nu am consultanți așa cum mi se invocă și cum au ei un etaj întreg de consultanți din diferite țări. Eu totuși mai cred în justiție”, a declarat Ceban.

Primarul general Ion Ceban va acționa în judecată pe Natalia Gavrilița și pe Sergiu Litvinenco, în urma declarațiilor defăimătoare în adresa sa și a partidului nou creat. Edilul spune că drept despăgubiri va cere ca cei doi să măture Piața Marii Adunări Naționale timp de un an de zile.