Peste două mii tone de material antiderapant a fost împrăştiat pe drumurile naţionale în ultimele 24 de ore, astfel că în prezent toate traseele sunt practicabile. Anunţul a fost făcut de Administrația de Stat a Drumurilor care susţine că în acest proces au fost antrenate 226 de unități de tehnică și 345 de persoane.

Potrivit sursei citate de Moldpres, ieri, pe traseele Chișinău – Leușeni și Chișinău – Orhei s-a intervenit cu tehnică specială pentru tractarea a patru autocamioane grele ce nu se puteau deplasa în pantă.

În urma ninsorilor abundente și vântului puternic, pe parcursul nopții trecute mai multe localități din țară au rămas fără energie electrică. După intervenția echipelor mobile, către orele 12.00 de la rețeaua de curent electric mai rămâneau deconectate 22 localități din raioanele Criuleni, Orhei, Ialoveni, Anenii Noi, Cantemir, Vulcănești și Leova.

Și autorităţile din capitală au anunţat că au folosit în ultimele 24 de ore 500 de tone de material antiderapant şi susţin că circulația rutieră pe străzile municipiului Chișinău se desfășoară în regim normal.

Conform datelor oferite de primăria Chişinău, muncitorii de la “Exdrupo” și-au început intervenția duminică, la ora 20.00, cu 34 de autospeciale. Pe parcursul nopții s-a intervenit cu utilajele cu lamă și sărăriță, fiind utilizate circa 500 tone de material antiderapant. Şi angajații Regiei locativ-comunale au lucrat de la ora 24.00, cu 13 utilaje care au stropit trotuarele cu antiderapant lichid.