Planurile unui conațional de a comercializa țigări pe piața neagră din Uniunea Europeană au fost date peste cap de către polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale Vest. Bărbatul s-a prezentat în punctul de trecere a frontierei Leușeni la volanul unui automobil burdușit cu țigări de contrabandă. 

În prima parte a zilei de 10 martie curent, la pista de control pentru autorizarea ieșirii din Republica Moldova, s-a prezentat un bărbat de 47 de ani, la volanul unui automobil Peugeot, înmatriculat în România. 

Acționând în baza unor informații operative, obținute de către ofițerii de investigație din cadrul Direcției regionale Vest, polițiștii de frontieră au dispus efectuarea unui control amănunțit asupra mijlocului de transport. Verificările s-au realizat prin implicarea unei echipe canine a Poliției de Frontieră și utilizarea Scanerului cu raze X de comun cu funcționarii vamali. Drept urmare, s-au depistat circa  70 000 de țigarete de diferite mărci cu timbru de acciz al Republicii Moldova. 
Acestea erau ascunse în locuri special amenajate ale caroseriei automobilului. 

În plus, ofițerii de investigație au descoperit faptul că șoferul respectiv face parte dintr-o grupare specializată în contrabandă cu produse de tutungerie peste frontiera de stat,  prin eludarea controlului vamal. Acesta acționa în regiunea de Vest a Republicii Moldova.

La fel, a fost stabilită metoda de lucru a persoanelor implicate, fiecare având rolul său bine determinat, care se manifestă în organizarea lucrului, achiziționarea și transportarea țigărilor, cu mijloace de transport reutilate cu locuri special amenajate în caroserie. 

Lotul de țigări a fost ridicat, iar automobilul indisponibilizat până la finalul anchetei.

Pe numele șoferului s-au inițiat cercetări penale în comun cu Procuratura raionului Hîncești, pe faptul comiterii infracțiunii prevăzute în art. 248¹, alin.1, Cod Penal al Republicii Moldova. Acesta este reținut pentru 72 de ore.
Între timp, polițiștii de frontieră în coordonare cu procurorii efectuează mai multe percheziții pe adresele unor imobile cu scopul de a acumula probe suplimentare și, eventual, alte persoane complice, inclusiv este verificată apartenența șoferului la grupuri criminale transnaționale specializate în contrabanda de tigări.