Dorin Cimil a fost ales în funcția de președinte al Comisiei Electorale Centrale (CEC). Decizia a fost luată vineri, 19 iulie, la ședința Comisiei, cu votul a șapte membri din totalul celor nouă. Procedura de vot a fost secretă, transmite MOLDPRES.

Candidatura lui Dorin Cimil a fost înaintată de membrul CEC, Vladimir Șarban, care a prezidat ședința de astăzi a Comisiei.

Totodată, vicepreședinte al CEC a fost ales Vladimir Șarban, cu votul a opt membri ai CEC. Funcția de secretar al CEC va fi ocupată de Maxim Lebedinschi, după ce Veaceslav Agrigoroae și-a prezentat astăzi demisia.

Noua conducere a fost aleasă după ce fostul președinte al CEC, Alina Russu, și-a prezentat demisia. Ulterior, și vicepreședintele Comisiei, Rodica Ciubotaru și membrul CEC, Iurie Ciocan, au plecat din funcții.

În locul acestora, parlamentul a numit săptămâna trecută trei membri noi. Aceștia sunt Pavel Dumitru, avocat propus de Platforma DA, Dorin Cimil, propus de PAS – conferențiar universitar, doctor în drept și Maxim Lebedinschi, propus de PSRM – consilier al președintelui Igor Dodon în domeniul juridic.