Ruslan Codreanu și Nistor Grozavu au fost eliberați din funcțiile de viceprimari ai municipiului Chișinău. Decizia a fost luată joi, 4 iulie, la ședința Consiliului Municipal Chișinău (CMC), cu votul a 36 de aleși local, transmite MOLDPRES.

Proiectul privind eliberarea din funcții a celor doi viceprimari a fost inclus astăzi pe ordinea de zi și ulterior supus votului.

Consilierii au propus ca atribuțiile temporare de primar interimar al capitalei să fie exercitate de către secretarul interimar al CMC, Adrian Talmaci.

Decizia a fost aprobată după ce acum câteva săptămâni, mai mulți consilieri municipali au semnat o declarație prin care au acordat vot de neîncredere lui Ruslan Codreanu și Nistor Grozavu și au cerut demisia acestora.

Ruslan Codreanu a fost numit viceprimar al municipiului Chișinău în noiembrie 2017. Ulterior, în anul 2018 acesta a devenit primar general interimar al capitalei, după ce fostul edil interimar Silvia Radu a demisionat. Nistor Grozavu ocupă postul de viceprimar din anul 2007.