Târgul de Crăciun va fi inaugurat pe 15 decembrie pe str. 31 August din Chișinău, perimetrul străzilor Mitropolit G. Bănulescu-Bodoni – A. Pușkin. Anunțul a fost făcut astăzi de către Prim-ministrul Pavel Filip, în cadrul unei conferințe de presă.

Premierul a specificat că târgul va fi inaugurat la ora 18.00. „Vrem ca în acest an chișinăuienii, ceilalți cetățeni ai țării, precum și conaționalii noștri să se simtă de sărbătorile de Crăciun exact ca în marile orașe europene. Ne dorim să-i facem mai fericiți pe cetățenii noștri, ca aceștia să se simtă bine și confortabil. Ne-am propus ca pe această stradă să împodobim toți pomii și să amenajăm mai multe căsuțe, unde vor fi vândute jucării, suvenire etc. La fel, în cadrul târgului va exista un carusel și un patinoar, care va fi cel mai mare din țară”, a spus Filip, citat de Moldpres.

Prim-ministrul a menționat că la târg sunt așteptați peste 4000 de copii din grădinițele și școlile din țară, în jur de 1500 de copii din internate, copii cu nevoi speciale, precum și 1000 de copii din regiunea transnistreană. „Aceștia vor merge gratis la carusel, la patinoar și vor primi cadouri de la Moș Crăciun. Ne dorim ca sărbătorile de iarnă să ne unească și conaționalii noștri să revină în țară la cei dragi. Un simbol al unirii este și pomul din cadrul târgului, care a fost dăruit de frații noștri de peste Prut, fapt pentru care mulțumim colegilor din Guvernul României”, a afirmat Pavel Filip.