Şeful-adjunct al IGP, Gheorghe Cavcaliuc a publicat, pe facebook, un mesaj către populaţia Republicii Moldova.

În aceste clipe complicate și de cumpănă pentru Republica Moldova, Poliția Națională, ca de fiecare dată, a fost, este și va fi un pilon de bază, precum și un garant al statalității și este de datoria noastră să păstrăm cu sfințenie liniștea și ordinea publică în țară.

Înțeleg și văd cum diferiți actori politici încearcă prin diferite metode, inclusiv nu cele mai sincere și corecte să vă influențeze, să vă demoralizeze, pentru ca voi să aveți careva dubii în actuala conducere a IGP, MAI și Guvernul RM, dezinformându-vă și manipulând cu diferite interpretări în interesul lor.

În calitate de conducător de rang înalt al Poliției Naționale, care am fost, sunt și voi fi mereu alături de voi, vă îndemn să nu ne lăsăm provocați, să respectăm cu sfințenie constituția, legislația și jurământul pe care l-am depus atunci când am îmbrăcat uniforma de polițist.

Societatea are mare încredere în noi, că vom fi înțelepți, puternici și vom asigura în continuare liniștea și ordinea publică, ca ei cetățenii să se poată bucura de viață, să întemeieze familii, să nască copii și să poată merge liniștit la serviciu, școală sau la grădiniță, în maximă siguranță.

Astăzi este foarte actuală poezia mea ”Polițistul devotat”, pe care am compus-o acum câțiva ani, când Republica Moldova și Poliția Națională se afla în situație similară și aceeași actori politici, atunci nu ne zâmbeau frumos, ca și zilele acestea, nu ne apreciau munca depusă, dar ne blamau pentru simplul fapt că ne făceam datoria, dar lor nu le convinea că stăteam ca și astăzi fermi la straja ordinii de drept.

Știu că aveți mare încredere în mine și mulți dintre voi m-ați telefonat și mi-ați scris, întrebându-mă ”Ce facem? Cum procedăm?” și eu vă răspund și vă îndemn să fim polițiștii devotați statului și cetățenilor Republicii Moldova, să păstrăm cu sfințenie liniștea și ordinea de drept în țara noastră pentru urmașii urmașilor noștri!!