Schimbări la Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor. Gheorghe Gaberi şi-a dat demisia din funcţia de şef al ANSA. În locul lui, astăzi a fost numit fostul ministru al Agriculturii, Ion Sula, scrie publika.md.

Fostul director a mulţumit conducerii Guvernului, dar şi asociaţiilor din domeniu pentru spijinul acordat pe parcursul celor patru ani de mandat.

“A fost o decizie pe care mi-am asumat-o bazată, cauzată pe nişte probeme de-ale mele personale. M-am bucurat că am ajuns la finalul reformei instituţionale a Agenţiei. Am ajuns la mal, la care am tins foarte mult, am muncit mult şi am avut un sprijin masiv din partea conducerii Guvernului, din partea conducerii raioanelor, a mediului de afaceri, a Asociaţiilor de Producători din domeniu”, a spus Gheorghe Gaberi, fostul şef al ANSA.

Fostul şef al ANSA nu a spus unde va activa mai departe, dar a declarat că va continua să sprijine sectorul agro-alimentar al ţării.

Tot astăzi, adjunctul lui Gaberi, Vsevolod Stamati a plecat din funcţie. Demisiile celor doi au fost acceptate de cabinetul de miniştri.

Gheorghe Gaberi a fost numit şef la ANSA în 2016. Anterior, el a mai condus instituţia din 2013 până în 2014. Gheorghe Gaberi a mai fost şi vice-ministru al Agriculturii.

Din domeniu este şi noul şef al Agenţiei, Ion Sula. Acesta a fost numit în 2015 ministru al Agriculturii şi Industriei Alimentare.