Mai multe gospodării și drumuri au fost afectate de precipitaţiile abundente de ieri. Și în Capitală a fost nevoie de intervenția pompierilor, pentru că mai multe străzi au fost inundate, potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, citat de Radio Chișinău.

Mai multe gospodării  și drumuri au fost afectate  de precipitaţiile abundente de ieri. Și în Capitală a fost nevoie de intervenția pompierilor, pentru că mai multe străzi au fost inundate.

La Chişinău pompierii au lucrat pentru pomparea apei în subsolurile mai multor blocuri de locuit de pe strada Drumul Viilor, dar şi strada Sfântul Nicolae din orăşelul Codru.

Ploaia a afectat circa 15 km de drum local din oraşul Ialoveni şi a inundat 15 subsoluri şi alte cinci beciuri din acelaşi oraş.

La Şoldăneşti a fost nevoie de intervenţia pompierilor pentru pomparea apei din trei gospodării, iar în localitatea Roşu din raionul Cahul, salvatorii au intervenit pentru evacuarea apei din două subsoluri.

Intervenţia angajaţilor IGSU a fost necesară şi în raioanele Sângerei, Căuşeni şi Ungheni, unde apa a pătruns în mai multe beciuri şi subsoluri.

Comisiile pentru situaţii excepţionale estimează prejudiciilor înregistrate.