Oamenii de afaceri din regiunile de dezvoltare Centru, Sud şi UTA Găgăuzia, vor beneficia de sprijin şi asistenţă în dezvoltarea sectorului privat. În acest sens, Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului a lansat un proiect de dezvoltare regională cu referire la dezvoltarea infrastructurilor de sprijin în afaceri, ce va fi finanţat de Guvernul Marii Britanii. Costul total al proiectului constituie circa 300 mii de lire sterline.

„În toate cele trei regiuni, au fost identificate mai multe concepte de proiecte în domeniul infrastructurilor de afaceri și există un interes sporit pentru realizarea acestora, pentru că sunt interesante și vor oferi continuitate dezvoltării regionale”, a specificat ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului, Liviu Volconovici, citat de trm.md.

Potrivit Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului, proiectul „Consolidarea capacităților de implementare a Programului Regional Sectorial pentru Dezvoltarea Infrastructurilor de Sprijin în Afaceri” va avea o durată de implementare de șapte luni.

Până în prezent, în vederea realizării proiectului, au fost create grupuri de lucru regionale, ce vor contribui la dezvoltarea a șase proiecte viabile de sprijin în infrastructura de afaceri pentru fiecare din cele trei regiuni care beneficiază de asistență.