Alte 10 autobuze ISUZU, din lotul celor 100 de unităţi de transport noi care urmează să ajungă în capitală până la sfârşitul acestui an – au fost recepţionate de municipalitate. Despre acest lucru a scris primarul general, Ion Ceban, pe pagina sa de facebook.

,,Deja sunt aduse la Chişinău 25 de unităţi de transport. Acestea se află în procedură de testare și înregistrare. Urmează restul, astfel ca până la sfârşit de an să avem puse pe rutele municipale toate 100 de autobuze noi de model ISUZU”, a specificat edilul capitalei.

Autobuzele corespund celor mai înalte standarde de calitate, fiind dotate inclusiv cu sistem de aer condiționat, sistem de supraveghere video în interior și la exterior și podea joasă cu platformă retractabilă.

Costul achiziției lotului de 100 de autobuze este de 12,5 milioane de euro, acestea având termen de garanție de 6,5 ani, perioadă în care producătorul va asigura și mentenanța acestora.

Ion Ceban a mai adăugat că pe lângă aceste unităţi de transport, la Chişinău au fost aduse și 10 autobuze rulate din partida de 58 procurate. Acestea se află acum în proces de vămuire.

De menționat că până la procurarea loturilor respective, Parcul Urban de Autobuze avea la balanță 125 de unități de transport, doar 53 dintre acestea fiind în stare satisfăcătoare, iar 15 scoase din folosință.