Potrivit proiectului Memorandumului de Înțelegere între Guvernul Republicii Moldova și Statele Unite ale Americii privind achiziționarea proprietății pentru construcția noului sediu al Ambasadei SUA la Chișinău, Executivul moldovean va asigura determinarea valorii de piață a terenului stadionului și obiectelor proprietate a statului și va informa în scris SUA referitor la prețul agregat stabilit de experți licențiați și independenți inclusiv prețul pentru un metru pătrat de teren, în decurs de 60 de zile după semnarea Memorandumului.

SUA poate accepta prețul agregat propus de Guvern pentru un metru pătrat de teren și a obiectelor proprietate a statului sau poate propune un preț alternativ având la bază o evaluare a prețului stabilit de evaluatori naționali sau internaționali de bună reputație. După convenirea asupra prețului agregat, inclusiv pentru un metru pătrat de teren, care nu poate fi mai mic decât prețul de piață, Părțile vor confirma acest lucru printr-un acord adițional care va fi semnat de către Agenția Proprietății Publice și SUA, autentificat de un notar din Republica Moldova.
În cazul în care Guvernul decide că dorește să achiziționeze sediul actual al Ambasadei SUA de pe strada Alexei Mateevici la finalizarea construcției noii Ambasade a SUA, Executivul va transmite această intenție în 60 de zile. Părțile vor exercita apoi buna-credință pentru a ajunge la un acord cu privire la achiziția sediului existent al Ambasadei SUA ca parte a acestei tranzacții generale și, dacă este cazul, să încorporeze termenii ca parte a Acordului adițional de fixare a prețului.
Amintim, terenul Stadionului Republican este amplasat în centrul Chișinăului pe un teren cu suprafața de 5,1814 ha.