De hramul localității Stăuceni, primarul general Ion Ceban a mers la locuitori, iar împreună cu edilul Alexandru Vornic le-a ura localnicilor multă sănătate, liniște și pace.

„Am discutat cu oamenii despre proiectele din Stăuceni pe care Primăria Chișinău le susține financiar și despre propunerile pe care le avem pentru viitor. Pe parcursul ultimilor trei ani, municipalitatea a investit în această suburbie 15,3 milioane de lei.

În această toamnă, la Grădinița „Sălcioara” au început lucrările de reparație a terenului de joacă. Costul proiectului este de 6,4 milioane de lei, dintre care 3 milioane de lei sunt investiția municipalității. Aici vor fi construite 12 pavilioane moderne, în fiecare va fi instalată o tablă interactivă pentru instruirea și educarea copiilor.

La Liceul Teoretic „Dragoș Vodă” în această vară a fost pavată curtea.
Pentru acest proiect noi am alocat un milion de lei. Cu susținerea financiară a municipalității, la Stăuceni, a fost dat în exploatare și un stadion multifuncțional, cu terenuri pentru fotbal, volei, baschet, pistă de alergare și zona de workout.
Costul total al proiectului este de 4 milioane de lei, dintre care 2 milioane de lei a fost investiția Primăriei Chișinău.

Din bugetul Primăriei Chișinău au fost alocate peste 7 milioane de lei pentru construcția tronsonului cuprins între străzile Botoșani – Stamati – Salcâmilor, pe o lungime de 2 kilometri. Această arteră a fost construită practic de la zero.
Lucrările au inclus și modernizarea rețelei de iluminat”, a declarat Ceban.

Tot cu suportul municipalității, pe strada Botoșani a fost construit un apeduct nou.
Din bugetul capitalei au fost alocare 600 de mii de lei.

Un alt proiect realizat cu investițiile municipalității este noul sistem de alimentare cu apă și canalizare din Goianul Nou. Pentru aceste lucrări noi am alocat 250 de mii de lei.

Tot la Goianul Nou a fost construită rețeaua de iluminat public stradal. Municipalitatea a investit 715 mii de lei.

În acest an, cu suportul financiar al Primăriei Chișinău va începe reparația drumului de acces spre Goianul Nou. Lucrările sunt prevăzute în amplul proiect finanțat de Direcția Transport și Căi de Comunicație în valoare de 43 de milioane de lei și care prevede modernizarea căilor de acces în suburbiile capitalei, pe unde circulă transportul public.

De asemenea, anul trecut am înnoit parcul de autobuze de pe ruta nr. 37 Chișinău- Stăuceni- Chișinău cu trei unități de transport.
„Cu ocazia Hramului Bisericii „Nașterea Preasfintei Născătoarei de Dumnezeu şi pururea Fecioarei Maria” le-am dăruit locuitorilor din suburbie două mese de tenis publice, care vor completa ansamblul sportiv al orașului Stăuceni”, a punctat Ceban.