La inițiativa lui Ion Ceban, Primăria Chișinău va deschide mai multe puncte suplimentare de testare la Covid pe lângă Instituțiile de Asistență Primară.

Potrivit edilului, scopul este de a evita aglomerațiile în policlinici și a reuși să ajutăm cât mai multă lume.

În ultimele zile numărul persoanelor care solicită să se testeze la Covid a crescut considerabil. Primăria Chișinău va apela la Ministerul de Interne cu solicitarea de a amplasa corturi care se încălzesc și sunt în dotarea IGSU pe lângă toate Instituțiile de Asistență Primară (AMT-uri și Centrele Medicilor de Familie). Corturile vor fi amenajate de municipalitate ca puncte suplimentare de testare. Astfel, fluxul de oameni va trece mult mai rapid și vor fi evitate rândurile de așteptare pentru adulți și copii.

„Am convocat celula de criză împreună cu Direcția Generală Asistență Medicală și Sociala și managerii instituțiilor medicale pentru planificarea și realizarea acțiunilor emergente de acordare a asistenței medicale în situația curentă de criză sanitară.

Instituțiile de asistență medicală primară vor avea o comunicare și informare extinsă către populație cu referire asistența medicală, punctele de testare. Vor fi suplinite numerele de telefoane și personalul din registraturile medicale din fiecare AMT, CMF-uri unde se va oferi informația necesară pacienților.

Pe domeniul de internări în spitale:

De astăzi, 23 ianuarie, am activat blocul Covid cu 150 paturi pentru adulți la Spitalul de Ftiziopneumologie. Tot astăzi, a fost activată încă o secție (a 4-a la număr) cu 30 paturi pentru copiii cu Covid la Spitalul municipal de Copii “V. Ignatenco”. Depunem toate eforturile pentru a acoperi necesitatea de consultații și servicii medicale pentru toți cetățenii care necesită ajutor”, a conchis edilul.

Amintim că în Moldova în această săptămână au fost înregistrate recorduri de cazuri Covid-19.