Troleibuzele de pe ruta nr. 35, care vor face legătura dintre Chișinău și orașul Durlești, vor începe să circule în următoarele trei săptămâni. Anunțul a fost făcut astăzi de primarul interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, în cadrul ședinței săptămânale a serviciilor primăriei municipale.

Sursa citată a subliniat că, în maxim trei săptămâni, troleibuzele vor fi puse pe rută. „Totodată, rodajul și testarea pe itinerar va începe mai devreme”, a afirmat Codreanu, citat de Moldpres.

Primarul interimar a prezentat și un itinerar prealabil, care urmează a fost aprobat de autoritățile locale. „Am decis ca troleibuzele să fie plasate pe această rută deoarece în localitate există probleme mari cu transportul public. Troleibuzele ce urmează a fi puse în circulație sunt puțin diferite, întrucât acumulatoarele cu mers autonom sunt pentru o distanță de 30 de km, față de 20 anterior”, a afirmat Codreanu.

Pe noua rută urmează să circule cinci troleibuze noi.

Totodată, edilul interimar a anunțat că alte cinci troleibuze cu mers clasic vor fi pus în circulație pe ruta nr. 24, care face legătura dintre Ciocana și Telecentru. „Decizia a fost luată după ce au fost depuse mai multe sesizări privind supraaglomerarea rutei. Astfel, datorită majorării numărului de troleibuze, va fi redus timpul de așteptare. Mijloacele de transport vor fi puse în circulație începând cu săptămâna viitoare, întrucât procesul de asamblare deja se sfârșește”, a menționat Codreanu.

În prezent, pe străzile municipiului Chișinău circulă 310 troleibuze, dintre care 80 sunt de tip vechi.