Legea pentru modificarea şi completarea Codului Audiovizualului a fost publicată astăzi, 12 ianuarie, în Monitorul Oficial. În acest context, Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA) îndeamnă radiodifuzorii şi distribuitorii de servicii aflaţi sub jurisdicţia Republicii Moldova să-şi racordeze serviciile de programe audiovizuale şi ofertele serviciilor de programe retransmise în concordanţă cu noile norme audiovizuale.
Astfel, spre retransmisie nu vor fi admise programele de televiziune și radio cu conținut informativ, informativ-analitic, militar și politic care nu sunt produse în statele membre ale Uniunii Europene, SUA, Canada, precum și în statele care nu au ratificat Convenția Europeană cu privire la televiziunea transfrontalieră, scrie trm.md.

Radiodifuzorii și distribuitorii de servicii care vor încălca prevederile legii respective riscă sancțiuni sub formă de amendă de la 40 de mii de lei la 70 de mii de lei. Pentru încălcarea repetată a acestor prevederi amenda va constitui de la 70 de mii de lei la 100 de mii de lei. După aplicarea graduală a sancțiunilor, ar putea fi retrasă licența de emisie.

Amintim că decretul de promulgare a Legii pentru modificarea și completarea Codului Audiovizualului a fost semnat, acum două zile, de către președintele Parlamentului, Andrian Candu, după ce magistrații Curții Constituționale l-au suspendat din funcție pe președintele Igor Dodon în cazul promulgării acestei legi, după ce șeful statului a refuzat de două ori promulgarea acesteia.