Ipocrizia celor din Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), pare să nu cunoască margini, transmite sinteza.org.

Mai exact, atunci când era în opoziție, deputatul PAS, Dan Perciun declara că mărimea amenzilor trebuie să fie comensurabile cu salariul mediu pe economie și cerea Guvernului Chicu să reducă din numărul amenzilor, care conform acestuia au fost aplicate selectiv.

„Insistența Guvernării de-a avea amenzi extrem de mari, dar aplicate selectiv, nu funcționează. Cred că trebuie să avem aceeași abordare care o au și statele europene – amenzi mici, comensurabile cu salariul mediu pe economie, dar aplicate tuturor, fără nici o diferențiere”, menționa Perciun în cadrul unei conferințe de presă susținută la 17 iunie 2020.

Alte timpuri, o altă poziție.
Actualmente, colega lui Dan Perciun, actualul Ministru al Sănătății, Ala Nemerenco este de o altă părere. În timpul unei emisiuni cu tentă politică, Ministrul a menționat că va cere insistent Parlamentului să o aprobe o modificare a legislației prin care cetățenii ce vor ajunge să fie amendați, să achite suma fixă de 500 000 de lei.

„Vom veni cu o propunere la Parlament de modificare a legislației în care cetățeanul va plăti o amendă de vreo, așa 500 000 de lei”, a spus Nemerenco.

Amintim că, actualul Ministru al Sănătății, Ala Nemerenco, nu este la prima abatere în acest sens. Mai exact, aceasta insista în perioada când se afla în opoziție ca testarea tuturor cetățenilor, să fie una gratuită. Declarațiile în cauză au fost făcute la o emisiune de la Radio Europa Liberă, la începutul lunii februarie a anului curent.

„Este foarte important ca, astăzi, toți cei care au nevoie să aibă acces imediat, rapid și gratuit la teste. Este foarte important ca să consolidăm capacitatea de testare în Republica Moldova și este posibil să o facem”, declara anterior, Ala Nemerenco.

Totuși, ajunsă la putere, aceasta pare să-și fi schimbat macazul și deja insistă pe testarea obligatorie a cadrelor didactice și a studenților, din banii proprii.