Guvernul a modificat mecanismul de desfăşurare a audienţei cetățenilor în teritoriu şi întâlnirilor acestora cu membri Guvernului şi funcţionarii publici din cadrul ministerelor. Modificările vin să consolideze relaţiile dintre autorităţile administraţiei publice centrale şi cetăţeni, a relatat Direcţia comunicare şi protocol a Executivului.

Conform noilor prevederi, a treia zi de vineri a fiecărei luni este zi de audienţă şi întâlniri în teritoriu. Orarul acestora va fi aprobat lunar de către prim-ministru, în baza propunerilor membrilor Guvernului. Totodată, vor fi prezentate rezultatele tuturor audienţelor şi întâlnirilor desfăşurate, notează sursa citată de Moldpres.

Reprezentanţii Guvernului în teritoriu vor putea participa la organizarea şi desfăşurarea audienţei şi întâlnirilor cu cetăţenii, până acum această responsabilitate revenea exclusiv autorităţilor publice locale.

Noul mecanism de organizare şi desfăşurare a audienţelor şi întâlnirilor în teritoriu a membrilor Guvernului a fost elaborat în contextul modificării cadrului normativ care vizează excluderea funcţiei de viceministru şi instituirii funcţiilor de secretar general de stat şi secretar de stat.