Pavel Filip însoțit de întreaga echipă guvernamentală s-au deplasat astăzi la Dondușeni. Prim-ministrul a trecut în revistă principalele reforme ale Guvernului, accentuând determinarea de a duce la bun sfârșit proiectele începute și a continua acțiunile de susținere a populației.
„Nimeni nu va veni să ne rezolve problemele noastre. Noi singuri trebuie să facem acest lucru. Problemele care țin de pensiile și salariile mici, infrastructura în școli și  grădinițe, reparația drumurilor – toate acestea necesită investiții financiare”, a spus premierul, referindu-se la o serie de acțiuni realizate de Guvern pentru dezvoltarea economiei naționale.
În mod special, Pavel Filip a evidențiat reforma fiscală, care oferă o serie de facilități antreprenorilor din industria HORECA și taximetriștilor. „Ne-am propus să reducem presiunea asupra mediului de afaceri, să stimulăm întreprinzătorii să iasă din economia tenebră și să reducem  fenomenul achitării salariului în plic. Fiind achitate impozitele statului, noi putem face investiții sociale”, a precizat Pavel Filip.
 Printre principalele proiecte sociale au fost menționate programele Prima Casă, PARE 1+1, Start pentru tineri și Drumuri Bune pentru Moldova. Acestea au inclusiv scopul de a motiva cetățenii moldoveni să rămână acasă, alături de familii.
 De asemenea, premierul a vorbit despre problema lipsei medicilor la sate și a subliniat necesitatea reformării medicinii primare, pentru a oferi medicilor de familie dreptul la practica individuală. „Rog primarii să susțină reforma medicinii primare și să ofere încăperi pentru medicii care își vor lansa practici individuale. Daca vom face putină regulă, o să avem mai puțini șefi și mai mulți medici de familie. De la 1 ianuarie, vor demara concursurile pentru oferirea practicilor individuale și medicii de familie vor merge în sate”, a menționat premierul.
Problemele oamenilor de afaceri din raion au fost discutate la întrevederea prim-ministrului cu reprezentanții businessului. Reducerea poverii fiscale, achitarea impozitelor în bugetul statului, prețurile la produsele agricole și diversificarea piețelor de desfacere – au fost principalele subiecte abordate.
 Pe parcursul zilei, reprezentanții Guvernului vor merge în cele 22 de localități ale raionului Dondușeni pentru a studia îndeaproape problemele locuitorilor, care ulterior vor fi sistematizate într-un plan de acțiuni, cu stabilirea responsabililor și termenelor de examinare a acestora.