Cald şi bine, fără precipitaţii, se aşteaptă să fie în zilele Paştilor Blajinilor, când în localităţile ţării vor fi pomeniţi cei răposaţi.

Potrivit Serviciului Hidrometerologic de Stat, în următoarele trei zile valorile termice în medie pe ţară se vor încadra între 20-25 de grade Celsius, ziua, şi 5-10 grade, în timpul nopţii, scrie Moldpres.

Ploi de scurtă durată, îmbinate cu cer însorit, sunt posibile sâmbătă, preponderent în regiunile de centru şi nord. La nord ar putea ploua pe alocuri şi în ziua de luni.

Temperaturile ridicate se vor menţine şi în prima jumătate a săptămânii următoare, când pe întreg teritoriul ţării vom avea 18-23 grade, ziua, şi 5-10 grade Celsius, noaptea.

Conform SHS, cea mai rece lună aprilie pentru toată perioada de măsurători instrumentale a fost în anul 1955, când temperatura medie lunară a aerului a variat în teritoriu între +5,0ºC (Briceni) şi +6,5ºC (Cărpineni). Cea mai caldă lună aprilie a fost în anii 2000 și 2016 în jumătatea de nord a țării şi în anii 1950 și 2016 în jumătatea de sud.