După 4 licitații fără succes, a 5-cea licitația vine cu un câștigător. Este vorba despre reparația podului de pe Mihai Viteazu, care va începe în 25 de zile. Anunțul a fost făcut în cadrul ședinței Primăriei Chișinău de astăzi.

„Un eveniment important pentru Municipiu este desemnarea după patru licitații fără participanți a câștigătorului a celei de a cincea licitație cu privire la reparația capitală a Potului Mihai Viteazul.

Este un consorțiu de companii printre care compania Granbutservice Ukraina sucursala Vulcănești, Genesis și Compania Electrică. Contractul semnat valorează 108 mil. lei. Lucrările vor demara în 25 de zile. Perioada în care agentul economic urmează să facă toate pregătirile în șantier. Se planifica mobilizarea, strămutarea rețelelor inginerești și de tracțiune, apoi lucrările la elementele de suprastructura”, a declarat Ceban.

Edilul a mai adăugat că un alt pod important din Municipiu ce se află în atenția Primăriei este și Podul Ismail, care necesita reparație. La moment DGTPCC are semnat contract de expertiză și proiectare a podului dat cu compania Intexnauca. Costul lucrărilor de expertiză și proiectare se evaluează la 2.9 mil. Lei”, a declarat Ceban.

Podul dat este unul din cele mai solicitate construcții inginerești din Municipiu și reparația acestuia este foarte importantă, din motivul că de la construcția acestuia anului 1968 și până la moment nu a fost supus lucrărilor de reparație capitala, a punctat Ion Ceban, care subliniază că lucrările de expertiză si proiectare demarează din săptămâna curentă.