Patru persoane printre care o mamă cu trei copii au fost internaţi în stare gravă în spital după ce a explodat o butelie de gaze în gospodăria lor. Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), deflagraţia s-a produs în seara zilei de 9 iunie în localitatea Pepeni din raionul Sângerei, sceie trm.md.

„Din cauza deflagraţiei o femeie în vîrstă de 32 de ani care se afla în încăpere, dar şi copii ei, minorii în vârstă de de şapte, şase şi cinci ani au primit diverse arsuri pe circa 15-30% din suprafaţa corpului, fiind preluaţi şi transportaţi de Serviciul asistenţă medicală urgentă la spitalul raional Sîngerei în stare gravă dar stabilă”, se menţionează în comunicatul IGSU.

Potrivit salvatorilor, deflagraţia s-a produs într-o construcţie auxiliară cu suprafaţa de 40 m2, fiind deteriorate două geamuri, uşa de la intrare şi parţial tavanul. Circumstanţele producerii exploziei urmează a fi stabilite de specialişti.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă atenţionează oamenii despre pericolul utilizării buteliilor de gaze. Pompierii îndeamnă oamenii să evite folosirea instalaţiilor neautorizate pentru a evita situaţiile de risc.