Capacitatea de luptă a unităţilor militare ale Armatei Naţionale a fost verificată astăzi de conducerea Ministerului Apărării şi Marelui Stat Major.

Potrivit comandantului Armatei Naţionale, general de brigadă Igor Cutie, acţiunea a avut scopul de a evalua gradului de pregătire a militarilor care au desfăşurat, în acest sens, acţiuni specifice cu implicarea mijloacelor de tehnică din dotare, notează Radio Chişinău.

Generalul Cutie a adăugat că anul de instruire militară a demarat cu şedinţe teoretice şi antrenamente în toate garnizoanele ţării, în cadrul cărora au fost stabilite obiectivele principale pentru militari, care se vor axa pe punerea în aplicare a documentelor strategice şi programelor de modernizare, precum şi intensificarea participării la exerciţii şi misiuni internaţionale de stabilizare şi menţinere a păcii.

Prezent la eveniment, ministrul Apărării, Eugen Sturza, a apreciat  nivelul de planificare, organizare şi desfăşurare a verificării gradului de pregătire a militarilor.

„Pentru dumnevoastră, evaluarea a început, de fapt, săptămâna trecută, când aţi demonstrat mobilizare maximă, alături de colegii din alte structuri de forţă, la înlăturarea consecinţelor căderilor de zăpadă în zona de centru a ţării.  Pe această cale, vreau să vă transmit aprecierile Guvernului pentru felul în care aţi acţionat şi să vă spun că sunt mândru de prestaţia dumneavoastră. E bine ca cetăţenii să ştie că pot conta pe Armata Naţională în orice  situaţie”, a spus ministrul Sturza.

Acţiunea desfăşurată astăzi are loc în conformitate cu planul de instruire al Armatei Naţionale pentru anul 2019.