În Republica Moldova este marcată astăzi Ziua Drapelului de Stat, informează MOLDPRES.

Cu această ocazie, mai multe instituții de stat au desfășurat activități dedicate drapelului de stat. Prim-ministrul Pavel Filip a onorat Tricolorul în cadrul unei ceremonii festive desfășurate la Serviciul de Protecție și Pază de Stat.

Totodată, polițiștii din toată țara marchează Ziua Drapelului prin participarea la o cursă de ciclism desfășurată în capitală.

Și militarii Armatei Naționale au onorat astăzi Drapelul de Stat în cadrul unei ceremonii festive, organizată la Ministerul Apărării. Simbolul statului a fost onorat și de către salvatorii și pompierii din întreaga țară.

În contextul Zilei Drapelului de Stat, și vizitatorii parlamentului au fost informați despre simbolurile de stat, fiecare dintre ei primind stegulețe și insigne cu panglici de tricolor. Acțiuni de informare privind simbolurile de stat au fost organizate, în această săptămână, și de către Oficiile teritoriale de informare ale parlamentului.

Ziua Drapelului de Stat a fost instituită de Parlamentul de la Chișinău la 23 aprilie 2010. Tricolorul a fost desemnat oficial drapel de stat pe 27 aprilie 1990 de către deputații primului parlament, fiind arborat în aceeași zi pe clădirea forului legislativ.

Drapelul de Stat al Republicii Moldova este un simbol oficial major al suveranității și independenței țării.