România va sprijini în continuare parcursul european al Republicii Moldova. Declaraţia a fost făcută de preşedintele României, Klaus Iohannis, astăzi, la întâlnirea anuală cu şefii misiunilor diplomatice acreditaţi la Bucureşti.
Totodată, preşedintele Iohannis susţine că apreciază faptul că singurul drum ce poate oferi prosperitate pe termen lung Republicii Moldova este cel al asigurării stabilității politice interne, continuarea și consolidarea procesului de reforme destinate modernizării statului și susținerii parcursului european.

„Este o prioritate permanentă pentru România să contribuie decisiv la apropierea Republicii Moldova în modul cel mai concret şi efectiv, de valorile şi standardele europene. Avem datoria să sprijinim reformele la nivelul instituţiilor şi societăţii, care să contribuie la acest obiectiv, prin interconectarea reală a Republicii Moldova şi a cetăţenilor săi la Uniunea Europeană şi la beneficiile concrete, palpabile ale integrării europene. Vom continua politica de consolidare a instituţiilor democratice, proiectele bilaterale de interconectare strategică şi cele cu efecte pozitive, directe pentru cetăţeni”, a menţionat Klaus Iohannis, citat de trm.md.