Majoritatea traseelor din țară sunt practicabile, susține Administrația de Stat a Drumurilor. Totodată, există segmente de drum unde se circulă cu dificultăți sau accesul autovehiculelor este blocat.

Solicitat de agenție, şeful Serviciului operativ al Administraţiei de Stat a Drumurilor, Sergiu Căpăţină, a specificat că pe parcursul nopții trecute, au intervenit 230 de autospeciale și 377 de muncitori. „Drumarii au utilizat aproape 1600 de tone de material antiderapant”, a spus Sergiu Căpăţină, citat de Moldpres.

Potrivit Primăriei capitalei, pe tot parcursul nopţii, angajații Întreprinderii Municipale Regia „Exdrupo” au intervenit cu 64 de autospeciale la curăţarea străzilor şi a împrăştiat material antiderapant pe arterele pe care circulă transportul public şi pe căile de acces către suburbii. Pe parcursul zilei de azi, se va acţiona, în mod special, în localităţile suburbane. Totodată, începând cu ora 4.00, Regia locativ-comunală a intervenit cu 45 de utilaje şi cu peste 400 de muncitori la curăţarea trotuarelor, a căilor de acces în interiorul curţilor blocurilor de locuit şi a staţiilor de aşteptare a transportului public.

Ofiţerul de presă al Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Diana Ţuţu, a menționat pentru agenție că, în prezent, se circulă cu dificultate pe porțiunile de trasee Anenii Noi – Căușeni – Ștefan Vodă, Vișniovca – Cantemir, Vulcănești – Cahul – Taraclia, Leova – Cantemir. „400 de angajați au efectuat lucrări de tracțiune și deblocare a autoturismelor, efectuând peste 120 de intervenții în mai multe raioane ale țării. Pe parcursul nopții au activat cele trei celulele de criză instituite în subdiviziunile de nord, sud și centru”, a afirmat Țuțu.

Inspectoratul Național de Patrulare a anunțat că, în prezent, în zona Centru este sistată circulația autocamioanelor de mare tonaj în localitățile Ciobanovca și Calfa. Totodată, în mun. Chișinău, pe porțiunea de drum de la bulevardul Dacia până la str. Drumul Băcioilor sunt blocate 4 camioane de mare tonaj. La fel, în zona Sud sunt blocate două trasee și este restricționată circulația vehiculelor de mare tonaj. De asemenea, au rămas blocate mai multe drumuri de acces spre un șir de localități din raionul Căușeni și Ștefan Vodă.