La Baza Militară de Instruire a Armatei Naţionale de la Bulboaca are loc exercițiul „JCET-2017” (Joint Combined Exchange Training), la care participă militarii forțelor speciale ale Moldovei, României și Statelor Unite ale Americii.

În cadrul exercițiului, care se desfășoară în perioada 1 octombrie – 4 noiembrie curent, notează Moldpres, ofițerii şi subofițerii din cele trei armate efectuează ședințe de trageri specifice pe timp de zi şi noapte din armamentul din dotare, misiuni tactice cu trageri de luptă la nivel de grupă de forțe speciale. De asemenea, militarii execută salturi din categoria cu cord cu utilizarea completelor de parașutare MC-6/T-11.

Potrivit comandantului Batalionului cu Destinație Specială ”Fulger” al Armatei Naționale, locotenent-colonelul Ion Ojog, exercițiul are ca scop dezvoltarea capabilităților pentru executarea misiunilor speciale, antrenarea comună şi efectuarea unui schimb de experiență între militarii forțelor speciale din cele trei armate.

Exercițiul „Joint Combined Exchange Training” se desfășoară în conformitate cu planul de instruire al Armatei Naţionale pentru anul 2017.