Pe teritoriul adiacent lacului Victoria din sectorul Botanica al capitalei au fost amenajate două alei, ce vor facilita accesul pietonal în parc. Despre aceasta a anunțat primarul general Ion Ceban într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Potrivit acestuia, proiectul a fost realizat cu implicarea locuitorilor din preajmă. Aceștia au venit cu inițiativa fiind transformată în proiect, finanțată și implementată de Primăria Chișinău prin intermediul Programul Buget Civil Chișinău.

„Proiectul a presupus amenajare a două alei cu acces către blocul de locuit din preajmă și cea de-a doua alee cu acces către terenul de joacă. A fost aplicat pavajul pietonal și montate bordurile. Prin acest proiect, municipalitatea își propune revitalizarea acestei zone mai puțin accesibilă pentru locuitorii capitalei”, a precizat primarul.

Reamintim că prin intermediul Programului de Bugetare Participativă, ediția 2021, Primăria a reușit să implementeze câteva proiecte de interes public, ce se referă la:

  • Amenajarea unui scuar pentru Tineri, în sectorul Ciocana al capitalei;
  • Amenajarea unui mini-parc în sectorul Buiucani, în fața Universității „Ion Creangă”;
  • Amenajarea scuarului Colina Circului, în sectorul Rîșcani;
  • Crearea unei cartografieri a patrimoniului cultural și arhitectural din municipiul Chișinău.

Alte trei proiecte vor fi finalizate în acest an, este vorba de:

  • Proiectul privind modernizarea terenului sportiv din bd. Mircea cel Bătrân 16;
  • Proiectul privind reparația unui stadion;
  • Proiectul privind promovarea educației non-formale;

„La aceste proiecte avem întârzieri. Trebuie să le realizăm în acest an. Mă bucur că s-a reușit realizarea acestor inițiative cu implicarea chișinăuienilor. Vedem că și locuitorii capitalei sunt deschiși să contribuie la dezvoltarea orașului. Ne propunem să progresăm și mai mult în această direcție, pentru ca să creştem gradul de asumare şi implicare a cetățenilor în procesul de dezvoltare a orașului, îmbunătățirea transparenței, iniţierea și stimularea democrației participative”, a conchis edilul.