Din cauza ceţii, mai multe zboruri de pe Aeroportul Internaţional Chişinău au fost anulate în această dimineaţă, iar altele se reţin, scrie trm.md.
Au fost amânate cursele spre Lisabona, Dublin, iar cursa de la Londra a fost redirecționată.

De asemenea, au fost anulate două zboruri programate pentru dimineața zilei de astăzi, cele de la Dublin și de la Lisabona spre Chișinău, de la ora 05:40 și de la ora 05:50.

Totodată, se rețin și alte zboruri spre Republica Moldova – cele de la Kiev, Moscova, Londra, Milano și București.

Administrația Aeroportului a scris pe pagina oficială de Facebook că modificările în program sunt cauzate de condițiile meteo, îndemnând pasagerii să verifice on-line orarul zborurilor.

Şi Inspectoratul Național de Patrulare (INP) informează că circulația rutieră pe unele porțiuni de drum din țară se desfășoară în condiții de ceață, iar pentru că partea carosabilă este umedă și temperaturile sunt scăzute, există risc de formare a poleiului.

Pentru creşterea gradului de siguranţă în traficul rutier INP recomandă șoferilor să manifeste prudenţă sporită la volan, să adapteze viteza de deplasare pentru a permite oprirea în condiţii de siguranţă, să folosească luminile de întâlnire și cele de ceață. De asemenea, şoferii sunt îndemnaţi să păstreze distanţa între vehicule şi să nu uite că cea mai periculoasă manevră pe timp de ceaţă este depăşirea.