Consilierul local din Corjeuţi, care acum două luni a lovit mortal cu maşina un minor, părăsind locul accidentului rutier, a fost condamnat la trei ani şi două luni de închisoare, cu suspendare, fiind eliberat din arest preventiv chiar din sala de judecată. Sentinţa a fost dictată recent, de Judecătoria Edineţ, sediul Briceni, informe4ază un comunicat emis de Procuratura Generală.
Potrivit comunicatului citat, procurorii consideră verdictul prea blând, fapt pentru care au contestat, la Curtea de Apel Bălţi, sentinţa primei instanţe pe care o consideră ilegală şi insistă pe condamnarea inculpatului la o pedeapsă reală cu închisoare.

Amintim că tragedia a avut loc pe 25 februarie 2018, pe strada centrală din satul Corjeuţi, raionul Briceni. Deplasându-se în stare avansată de ebrietate la volanul propriului automobil, inculpatul a virat pe acostament, spulberând un copil, de șapte ani, care mergea cu mama sa. În urma impactului minorul a decedat pe loc, iar inculpatul şi-a continuat drumul, deplasându-se la domiciliul său, unde şi-a parcat maşina, după care s-a culcat. La scurt timp el a fost reţinut, iar la demersul procurorilor a fost plasat în arest preventiv, unde s-a aflat până ieri, scrie trm.md.

Rezultatele testării alcoolscopice au arătat că, în momentul accidentului, inculpatul avea o concentrație de alcool în aerul expirat de 0,86 mg/l, iar în sânge concentraţia de alcool indica 2,40 g/l.