Strategie de PR, pentru a ascunde eșecurile. Așa comentează primarul general Ion Ceban perchezițiile realizate de către autorități, în dosarul în care este suspectat fostul președinte Igor Dodon. Ceban afirmă că aceasta este o nouă „SĂRBĂTOARE” artificială creată pentru cei de la Guvernare, pentru a distrage opina publică de la problemele adevărate cu care se confruntă astăzi cetățenii Republicii Moldova.

„Sunt aproape 2 ani de la alegerile prezidențiale și aproape 1 an de la cele parlamentare. Acum se pot din nou relaxa pe o perioadă de timp și să nu producă nimic, deoarece au mai aruncat o fumigenă în spațiul public pentru a se delecta cum oamenii reacționează la o acțiune sau alta de PR pentru propriul orgoliu.

Deoarece nu au realizat nimic din cele promise anterior cu privire la întoarcerea miliardului, lupta cu corupția, reforma justiției și promisiunea unui trai mai bun pentru oamenii care au așteptat schimbări prin realizarea proiectelor și descentralizarea Administrațiilor Publice Locale, ei acționează ca pe scena mare și regizează fiecare etapă pentru a-si spăla propria imagine. Au toată puterea în stat, așa cum nimeni nu a mai avut și nu pot produce nimic pentru oameni, decât show-uri și sărăcie.

Nu au nici o realizare ce o pot arăta oamenilor, iar asta poate fi demonstrat de la Sudul la Nordul Republicii. Nu există nici un proiect în niciun domeniu care l-au început și îl implementează cu succes.

Ce de fapt au produs ei în timp, este preluarea schemelor, răfuiala politică, scumpirea vieții oamenilor, punerea în funcții cheie a statului a tot felul de persoane loiale sau apropiate, verișori și verișoare incomepetente fără concursuri publice, încheierea contractelor cu titlu secret în folosul lor și nu a oamenilor.

Au subjugat instituțiile statului, Procuratura, SIS, CNA, sistemul de justiție, Teleradio Moldova, și le folosesc ca instrumentariu de răzbunare.

Zilnic, sute de oameni pleacă din Republica Moldova pentru totdeauna din cauza sărăciei și satele rămân pustii, iar primarii aleși de locuitori nu au pârghii să administreze nimic fără bani veniți din buget.

Pleacă familii, copii, tineri, specialiștii buni care s-au dezamăgit. Perchezițiile de azi la fostul șef de stat pot doar să ne îngrijoreze, deoarece cu certitudine urmează noi scumpiri sau decizii distrugătoare, despre care ei cunosc și prin astfel de acțiuni vor să aplaneze nemulțumirea oamenilor.

Urmează și sacrificări în „clanurile” interne ale Guvernării, acum se caută „țapii ispășitori” pentru a spăla „rochița”, iar informațiile deja încep să apară public”, a declarat Ceban.

Edilul spune că toate aceste fumigine sunt menite să acopere toate gafele și incompetența lor, să-și salveze propria „piele” pentru a sta cât mai mult la cârma statului.

„Cel mai grav este că mecanismul de haos în tot sistemul de apărare a economiei țării deja a fost declanșat, iar consecințele vor fi dure pentru viața fiecărui cetățean, dar și dezvoltarea țării. Am spus mereu!!! Avem un stat capturat cu încălcarea flagrantă a legilor supreme în stat în folosul celor care guvernează”, a conchis Ceban.