Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) s-a lansat în campania electorală pentru alegerile locale generale din 20 octombrie curent, transmite MOLDPRES.

Evenimentul a avut loc în seara zilei de duminică, 15 septembrie. În cadrul evenimentului, a fost prezentată platforma electorală națională a PSRM și echipele de candidați, desemnați de formațiune, la funcțiile de primari și consilieri locali în mai multe localități din țară.

Președintele PSRM, Zinaida Greceanîi, a remarcat că din partea formațiunii au fost desemnați 729 de candidați la primari, 1108 candidați la consilieri raionali și peste 9000 de candidați la consilieri locali.

La eveniment a fost prezent și Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, fiind prezentat ca lider informal al Partidului Socialiștilor. El a menționat că oamenii din țară doresc schimbări la nivel local.

La scrutinul local din 20 octombrie urmează a fi aleși 898 de primari și 11 580 de consilieri locali, dintre care  1 108 consilieri raionali/municipali și 10 472 sătești și orășenești.