Localurile de jocuri de noroc nu mai pot fi amplasate, inclusiv prin instalarea utilajului de joc, în clădirile și încăperile aflate la o distanță de cel puțin de 200 de metri de la oricare intrare în instituţii de învăţământ, centre distractive specializate pentru copii sau instituţii medicale, notează Radio Chişinău.

O decizie în acest sens a fost aprobată de Guvern, prin asumare de răspundere, la  ultima sa şedinţă, notează mold-street.com.

Tot prin aceeaşi decizie Guvernul a modificat şi un articol din Codul Fiscal astfel încât se scutesc de plata “taxei pentru unitățile comerciale şi/sau de prestări servicii – persoanele care practică activități declarate prin lege ca activități ce constituie monopol de stat”.

Printre activităţile ce reprezintă monopolul statului se numără producerea semnelor ce confirmă achitarea taxelor şi plăţilor de stat confecţionarea ordinelor şi medaliilor, acordarea asistenţei veterinare, producerea, stocarea şi comercializarea angro a produselor alcoolice sau fabricarea articolelor de tutun.