Accept orice provocare a jurnaliștilor, inclusiv a celor din instituțiile media dirijate de guvernare, și sunt gata gata pentru orice răspuns și explicație. Declarația a fost făcută de primarul Capitalei, Ion Ceban, la ședința Consiliului municipal Chișinău, acolo unde cei câțiva consilieri PAS, prezenți la ședință, i-au imputat edilului că evită întrebările presei.

”Să vă fie rușine. Nu fug de presă. Nu sunt ca funcționarii voștri din PAS. Răspund presei de fiecare dată. Nu fug de microfoane. Nu cenzurez presa, cine să vină, și cine – nu! PAS e creat pe minciuni și nu veniți cu neadevăruri. Să vină presa la mine. Invitați pe cine vreți din mass-media și eu voi răspunde”, a răspuns primarul Ion Ceban la începutul ședinței CMC.

Edilul a precizat că toate ședințele Primăriei sunt publice și transmise online, iar acuzele făcute de consilierii PAS că în sala de ședință a CMC nu pot ajunge jurnaliștii sunt nejustificate și manipulatorii. În acest context, primarul a vorbit și despre indicațiile guvernării date jurnaliștilor.

”Cei care cenzurează, au monopolizat toată presă și acum ne dau lecții. Vreau să vin cu precizări și să înțelegeți despre ce vorbesc. Am avut Forumul Economic la Chișinău unde au participat peste 600 de persoane în prima zi, peste 700 în a doua zi. Am avut invitați din Spania, Franța, Anglia, Belgia, Italia, Austria, Polonia, România, China și chiar din America Latină. Din ”Turnul Maia” s-a apăsat butonul și au fost indicații să nu vină nimeni. Este vorba despre un eveniment organizat în Chișinău, acolo unde locuiesc peste 40 de procente din populația Republicii Moldova, unde sunt acele 30 de miliarde de lei pentru investiții”, a declarat Ion Ceban.

Edilul a declarat că și un amplu eveniment dedicat profesorilor a fost sabotat de presa declarată independentă.

”În weekendul trecut am organizat un eveniment amplu pentru profesori, au fost 1600 de pedagogi. Din ”turnul Maia” s-au dat indicații și nimeni din presă nu a venit. Au fost și consilierii PAS. Nu ați venit cu un simplu mulțumesc pentru profesori. În pofida tuturor greutăților, noi avem 1500 de cadre didadctice noi. Avem deschise școli. Mass-media nu au reflectat acest lucru”, a adăugat Ion Ceban.