Astăzi, 12 august, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI va reinstala corturile anticaniculă, notează Radio Chișinău.

Acestea urmează a fi amplasate în cinci sectoare ale municipiului Chișinău, dar și în unele raioane. În Capitală, punctele de reabilitare vor fi instalate pe următoarele adrese: sectorul Centru în preajma „Pieții Centrale”, sectorul Râșcani, la intersecţia străzilor Kiev şi bulevardul Moscovei, sectorul Ciocana pe strada Ginta Latină nr.11, sectorul Buiucani pe strada Calea Ieșilor nr.3 și sectorul Botanica pe bulevardul Dacia în apropierea Centrului Comercial “1000 de Mărunțișuri”.

Corturile anticaniculă urmează să activeze în zilele de lucru, în intervalul orelor 11.00 – 18.00. „Aici oamenii pot bea apă și se pot proteja de temperaturile ridicate. Decizia de reinstalare a punctelor de reabilitare a fost  luată odată cu lansarea codului galben de caniculă. Potrivit Serviciului Hidrometorologic de Stat în perioada 11 – 14 august pe arii extinse temperatura maximă a aerului va atinge valori de 33 – 36 grade Celsius”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului.

Potrivit IGSU, de la începutul verii, peste 81 de mii de oameni au beneficiat de asistență la corturile anticaniculă instalate în țară.