Instituțiile de educație timpurie din capitală vor activa e parcursul verii în regim special, în sensul diminuării numărului de grădinițe funcționale. Astfel, începând cu data de 3 iunie, în 123 de grădinițe din totalul de 159, va fi suspendată, eșalonat, activitatea, transmite IPN, citată de Radio Chișinău.

Potrivit municipalității, pe perioada de sistare a activității unei instituții de educație timpurie din sector, a fost determinată o altă grădiniță din apropiere, pentru ca toți copiii ai căror părinți au solicitat frecventarea pe această perioadă să fie instituționalizați.

Părinții vor depune o cerere în acest sens la grădinița frecventată de copil, fără necesitatea motivării acesteia.

Măsura luată de autoritățile publice locale vine ca urmare a reducerii numărului copiilor în grădinițe pe durata sezonului estival, insuficienței angajaților în blocurile alimentare ale instituțiilor, creșterii duratei programului de muncă al personalului, din cauza concediilor anumitor angajați, dar și organizării lucrărilor de reparație pe timp de vară.

Informația privind programul de activitate al grădinițelor va fi plasată pe site-ul Direcției generale educație, cultură, tineret și sport (DGECTS), precum și pe paginile web ale direcțiilor educație sectoriale. În cazul unor modificări neplanificate vizavi de activitatea instituțiilor de educație timpurie, comunitatea de părinți va fi informată suplimentar prin intermediul paginilor web a DGECTS și DETS din sectoare.