Timp de trei ani, un tânăr moldovean se folosea de un permis de conducere falsificat, pe care l-ar fi procurat cu 90 mii de ruble. Ilegalitatea comisă a fost deconspirată de către polițiștii de frontieră din Costești ai Direcției regionale NORD, în timp ce cetățeanul intenționa să treacă frontiera de stat.

Ieri, 10 februarie 2022, pe sensul de ieșire din țară s-a apropiat la linia de control un autocar de rută regulată „Republica Moldova – Franța”. După verificarea identității pasagerilor, polițiștii de frontieră au luat decizia supunerii unui control suplimentar unii dintre călători, conform analizei de risc. În rezultat, în portmoneul unui moldovean de 29 de ani a fost depistat un permis de conducere, care ar fi eliberat de autoritățile ruse pe numele posesorului. În cadrul cercetării acestuia cu tehnica specială, polițiștii de frontieră au stabilit că nu este un act autentic, conținând un șir de indici de falsificare.

Deși inițial tânărul a evitat să ofere declarații, ca într-un final să povestească cum a făcut rost de acest document și să conlucreze mai departe cu Poliția de Frontieră pentru elucidarea cazului. În anul 2019, pe când se afla la muncă în Federația Rusă, a luat contactat cu un conațional care i-a perfectat permisul. Pentru serviciile sale ar fi oferit în rate 90 mii de ruble rusești. Tânărul a fost asigurat că este un document veridic, de aceea s-a arătat mirat de cele depistate de polițiștii de frontieră.

Cazul în continuare este cercetat sub toate aspectele legale.