Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a anunţat, pentru azi şi mâine, Cod Galben de intensificări ale vântului, transmite MOLDPRES.

Potrivit meteorologilor, în perioada 7-8 mai, pe arii extinse, se prevăd intensificări ale vântului nord-vestiс, în rafale de până la 15-18 metri pe secundă.

În acest context, salvatorii recomandă să fie evitate locurile unde sunt copaci uscaţi sau fire electrice de înaltă tensiune. La rândul lor, şi angajaţii Inspectoratului Naţional de Patrulare vor întreprinde măsuri sporite de fluidizare a circulației rutiere și prevenire în trafic a incidentelor cu consecințe grave.

Odată cu intensificarea vântului, vremea se va răci puţin. Conform datelor SHS, în următoarele zile, pe întreg teritoriul ţării, valorile termice vor ajunge până la 4 grade Celsius, noaptea, şi până la 12-19 grade, ziua. De asemenea, în perioada de referinţă, în mare parte a ţării se prevăd ploi. Spre sfârşitul săptămânii vremea se va încălzi,  iar termometrele vor indica ziua până la 25 de grade de căldură.

În caz de Cod Galben, condiţiile vremii sunt potenţial periculoase, fenomenele meteorologice prognozate sunt obişnuite pentru teritoriul ţării, dar temporar pot deveni periculoase pentru anumite activităţi socio-economice.

Sursa:Moldpres