O femeie şi doi bărbaţi au murit, luni, în Irlanda în urma creşterii în intensitate a uraganului Ofelia, iar guvernul irlandez a cerut intervenţia armatei pentru gestionarea situaţiei, relatează Mediafax.

Femeia, în jurul vârstei de 50 de ani, a murit după ce un copac s-a prăbuşit peste maşina în care se afla. Unul dintre bărbaţi a fost victima unui incident similar, iar un altul a murit într-un accident de muncă, în timp ce încerca să înlăture un copac doborât de furtună.

360.000 de locuinţe şi companii din Irlanda au rămas fără energie electrică, iar şcolile au fost închise. Uraganul Ofelia a afectat şi Irlanda de Nord şi Ţara Galilor.

Locuitorii din Irlanda au fost sfătuiţi de către autorităţi să rămână în case, în condiţiile în care rafalele de vânt cu viteze de 176 de kilometri la oră “reprezintă o ameninţare la adresa vieţii”.

Peste 130 de curse au fost anulate pe aeroportul din Dublin. Fostul preşedinte american Bill Clinton şi-a anulat o călătorie la Belfast din cauza vremii nefavorabile.

Grupul de Coordonare pentru Situaţii de Urgenţă a estimat că este cea mai puternică furtună care a lovit Irlanda în ultimii 50 de ani.