Programul de dobândire a cetățeniei Republicii Moldova prin investiție a fost lansat la nivel internațional la Conferința Globală a Reședinței și Cetățeniei, care se desfășoară în Dubai, Emiratele Arabe Unite. La eveniment participă o delegație a țării noastre, condusă de ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici,.

Ministrul Economiei a declarat că Programul de dobândire a cetățeniei prin investiții va stimula creșterea economică, va inspira industriile locale și va facilita dezvoltarea societății în general. Potrivit lui Gaburici, fondurile colectate vor fi investite în infrastructură, educație și alte proiecte de importanță strategică pentru Republica Moldova. „Statisticile vorbesc de la sine, trebuie doar să analizăm rapoartele financiare anuale ale țărilor precum Letonia, Malta, Cipru, Canada, Australia și altele, acolo unde a fost implementat un program similar”, a afirmat Chiril Gaburici, citat de Moldpres.

Ministerul Economiei și Infrastructurii a precizat, într-un comunicat de presă, că scopul Programului de dobândire a cetățeniei prin investiție constă în consolidarea percepției și a competitivității Republicii Moldova pe plan internațional, în vederea atragerii investițiilor străine directe în domeniile de dezvoltare strategică. Potrivit programului, un investitor străin va putea obține cetățenia Moldovei dacă va aloca minimum 100 mii de euro în Fondul de dezvoltare durabilă sau cel puțin 250 mii de euro într-un domeniu strategic de activitate.

Regulamentul cu privire la dobândirea cetățeniei prin investiție a fost aprobat de Guvern la sfârșitul lunii septembrie curent.

O delegație a Republicii Moldova, în frunte cu Chiril Gaburici, efectuează, în perioada 4-6 noiembrie 2018, o vizită de lucru în Dubai, Emiratele Arabe Unite.