Duma de Stat a Federaţiei Ruse a aprobat candidatura noului ambasador rus la Chişinău, după ce mandatul lui Farit Muhametşin a expirat. Noul reprezentant al Moscovei în Republica Moldova va fi experimentatul diplomat Oleg Vasneţov.
Oleg Vasneţov a activat în ultimii opt ani în Aparatul Central al Ministerului de Externe al Rusiei. El are peste 40 de ani lucraţi în Ministerul de Externe de la Moscova. Diplomatul are 64 de ani şi ocupă funcţia de şef al departamentului pentru relaţii cu subiecţii federali, Parlamentul şi uniunile obşteşti ale Ministerului de Externe, scrie trm.md.

Noul ambasador posedă trei limbi străine: franceza, engleza şi bulgara. În perioada 1988 – 1993, el a fost ataşatul Ambasadei URSS pe domeniul culturii, iar apoi al Rusiei şi al Bulgariei. În anii 1996 şi 2000, a activat în calitate de consilier al Ambasadei Rusiei în Franţa. În anii 2000-2003, a fost vicedirector pe relaţiile culturale în cadrul UNESCO. Din 2003 până în 2008, a fost ambasadorul Rusiei în Republica Democratică Congo.

Menţionăm că Farit Muhametşin îşi încheie activitatea sa în Republica Moldova, după ce a preluat funcţia de ambasador al Rusiei la Chişinău pe 5 aprilie 2012. Muhametşin are 71 de ani.