Viceprimarul municipiul Bălţi, Leonid Babii, şi-a prezentat luni, 5 februarie, cererea de demisie din funcţie. În cadrul unui interviu acordat presei locale din Bălţi, Leonid Babii a declarat că pleacă din funcţie din motive de sănătate şi a mulţumit tuturor colaboratorilor Primăriei Bălţi, dar şi consilierilor locali, pentru sprijin şi cooperare.
„Aș vrea să mulțumesc tuturor colaboratorilor Primăriei, alături de care am muncit în ultimii trei ani. Împreună am reușit să realizăm multe lucruri bune. Am depus cerere de plecare din funcție în legătură cu starea de sănătate, niciun alt motiv nu mi-a influențat decizia. Toate insinuările, în deosebi cele politice, trebuie să fie excluse”, a declarat vicepreședintele municipiului Bălți, Leonid Babii, citat de trm.md.
Amintim că, la 3 ianuarie, printr-o decizie a Consiliului municipal Bălți, Leonid Babii a fost numit în funcția de primar interimar al municipiului Bălți, în lipsa lui Renato Usatîi. Până pe 2 ianuarie, această funcție a fost îndeplinită de către Igor Șeremet.