Cel mai mare dușman al municipiului Chișinău este Partidul PAS. Cel puțin asta spune primarul general Ion Ceban, care afirmă că niciodată vreo putere în stat nu a blocat municipiul Chișinău cum o face PAS.
„Fiecare dintre dvs este locuitorul acestei capitalei (n.r. Ion Ceban către consilierii din PAS), puțin dintre cei care îi cunosc sunt oaspeții capitalei. Fie că sunteți oaspeți, fie că sunteți locuitorii capitalei purtăm responsabilitate pentru ceea ce se întâmplă în oraș. Poate pentru prima dată în istoria acestui oraș, când mergem pe bulevard, pe stradă, în parc, foarte multă lume ne spune mulțumesc. Da, cu certitudine sunt și critici, pentru că nu poți rezolva toate probleme urbei într-o singură zi sau în 3 ani de zile. Vreau să vă spun că sunt mândru de ceea ce facem în oraș și de echipa pe care o conduc. Ca lucrurile să continue să se schimbe spre bine, trebuie ca executivul să fie pe deplin funcționa. Eu înțeleg ambiția celor de la PAS. Ei din anul în care au preluat guvernarea, că scopul lor nr. 1 este municipiul Chișinău. Nu scopul să facă bine oamenilor, să aducă rezultate sau să probeze că pot aduce rezulte, dar pe ei îi interesează funcția.

Și da, toate acțiunile lor, la nivel de stat sunt îndreptate în detrimentul Primăriei Chișinău, și eu le pot proba. De la informații false și manipulatoare, de la tentative de blocare și însăși blocajul administrației publice locale prin delapidarea fundurilor municipale, prin subfinanțare, prin nealocarea surselor cu destinație specială pentru instituțiile sociale, cât și pentru multe altele.

Prin blocarea instituțiilor din subordinea Primăriei Chișinău, inclusiv Apă Canal. Apă Canal a ajuns așa cum este inclusiv grație acestor eforturi. În pofida tuturor acestor lucruri, în pofida faptului că noi, municipalitatea, Chișinăul, astăzi a fost gestionarul a 3 crize mari și continuă să fie. Criza pandemică – 70% gestionată de Chișinău. Vreau o dată în plus să mulțumesc tuturor medicilor din țară. Criza energetică lovește cel mai mult municipiul Chișinău. În pofida tuturor blocajelor pe care le avem, noi ne dezvoltat. Niciodată vreo putere în stat nu a blocat municipiul Chișinău cum o face PAS. Nu a fost nimeni. Municipiul Chișinău a fost blocat aproape de un miliar de lei, delapidate fondurile. Oamenii cer de la primar. Când eu merg eu pe drum, oamenii pe mine mă întreabă, nu îl întreabă pe Cojocari, nu îl întreabă pe Spînu, nici pe Gavriliță sau pe Maia Sandu sau pe altul.

Pe mine. Eu voi demonstra o dată în plus că nu bat apa în piuă, despre asta vorbește promisiunile electorale, pe care le-am făcut. Nu sunt populist”, a declarat Ceban.

Edilul spune că oamenii au obosit de vorbărie și vor fapte.