Un număr de 25 de profesori de informatică din țara noastră au primit burse în valoare de 25 mii de lei fiecare. Finaliștii au fost premiați astăzi la Chișinău, informează MOLDPRES.

Câștigătorii Programului „Burse de Excelență pentru profesorii în IT”, ediția a IV-a, vor primi și câte un laptop. În acest an, la concurs au participat 40 de profesori de informatică.

Secretarul de stat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Angela Cutasevici a declarat la ceremonia de premiere că programul reprezintă un suport financiar și logistic extrem de important în susținerea educației digitale din țara noastră, contribuind la încurajarea tinerilor profesori de informatică, în special a celor din zonele rurale.

Până în prezent, prin intermediul programului au beneficiat de burse alte 70 de cadre didactice. În total, finaliștii celor patru ediții instruiesc aproximativ 46 mii de elevi.

Programul „Burse de Excelență pentru profesorii în IT” este implementat de către Centrul de Informații Universitare, cu suportul financiar al unei fundații din capitală, în parteneriat cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.