Partidul Democrat din Moldova îndeamnă locuitorii Capitalei să boicoteze referendumul privind demiterea primarului Municipiului Chișinău, pentru a nu permite socialiștilor să ajungă la cârma Primăriei.

Într-un comunicat de presă, PDM și-a reafirmat dezaprobarea față de inițierea referendumului privind demiterea Primarului Municipiului Chișinău.

“Deși situația din Capitală este una care impune schimbări majore, iar nemulțumirea cetățenilor față de cum arată orașul este total justificată, considerăm că modul în care a fost inițiat acest referendum nu vizează în nici un fel interesul cetățenilor, dar strict interesul PSRM.
Așa cum s-a observat și în campania electorală pentru acest referendum, el a fost doar un prilej pentru socialiști să se promoveze electoral. De ani de zile PSRM blochează activitatea Consiliului Municipal Chișinău din interese strict politice, atitudine care arată că acest partid nu a fost și nu este interesat de ceea ce se întâmplă în oraș, dar este foarte interesat să-și subordoneze politic Primăria.

Prin referendumul care va avea loc duminică, PSRM încearcă să întindă o capcană cetățenilor din Chișinău și partidelor de dreapta, să ne atragă pe toți într-un joc politic în urma căruia ei să pună mâna pe Primăria Chișinău, a spus PSRM într-un comnunicat de presă.

Având în vedere toate aceste lucruri, PDM consideră că cea mai potrivită soluție pentru a bloca ajungerea Chișinăului în mâinile socialiștilor este boicotarea referendumului care va avea loc duminică”, se arată în comunicatul emis de PDM, citat de publika.md.