Conducerea țării vine cu o nouă povară pentru primăriile din țară. În cadrul ședinței Primăriei Capitalei, edilul Ion Ceban s-a arătat indignat de faptul că actuala guvernare, în loc să vină cu acțiuni concrete de descentralizare a autorității publice locale și să implementeze măcar 5 procente din proiectele propuse de Primăria Chișinău și alte administrații din țară, vine cu majorarea de 5,5 procente a salariilor angajaților APL, bani care urmează să fie alocați tot de autoritățile locale.

”Culmea tâmpeniei care poate exista este că tot noi, primăriile, trebuie să majorăm, din sursele noastre, salariile angajaților, surse care, precizez, nu au fost bugetate. Vreau să aduc în evidență mai multe aspecte. Pe umerii primăriilor sunt criza refugiaților și criza energetică. Unele primării deja au rămas fără bani pentru salarizarea în școli și grădinițe și au achitat gazul iarna trecută. Ieșiți din cabinete, așa o situație este în Ialoveni, unde grădinița riscă să fie închisă, deoarece nu mai sunt bani pentru a achita salariile educatorilor. Criza lemnelor, la fel, ați lăsat-o pe umerii primăriilor. Voi știți că lemne nu sunt, dar i-ați îndemnat pe oameni să se înscrie la rând la primării pentru a avea niște facilități neclare pentru lemne. Oamenii vin, se înscriu și cer de la primari și, culmea, ei întreabă când primarii le vor da lemne”, a declarat edilul Ion Ceban.

Primarul a venit și cu un apel pentru colegii lui din țară. ” Stimați primari din toată țara, indiferent de ce culoare politică sunteți, dezmățul din ultima perioadă ne unește și comunicăm cu mulți dintre dumneavoastră, trebuie să facem ceva, repetat să ne ducem și să cerem, să acționăm pentru oamenii noștri. Mai mare bătaie de joc nu am văzut. Cel mai grav este că pleacă lumea și vom pierde oamenii. Cei care au spus că aduc diaspora acasă, acum îi alungă din țară pe cei care au mai rămas”, a conchis Ceban.