Peste 40% din blocurile din capitală au fost conectate la agentul termic. Anunțul a fost făcut astăzi de către viceprimarul municipiului Chișinău, Nistor Grozavu, în cadrul ședinței săptămânale a primăriei municipale

Potrivit lui Grozavu, până în prezent, 652 din 1571 de blocuri din capitală au fost deja conectate la căldură, scrie Moldpres.

„Conform raportului primit, toate solicitările privind conectarea la agentul termic au fost acceptate. Totodată, de căldură beneficiază 100% din grădinițele din capitală și 24% din școli și licee. Procentul este mai mic, deoarece în prezent copiii sunt în vacanță. La fel, la agentul termic au fost conectate 35 din cele 73 de instituții medicale, ceea ce constituie 56%. Îndemnăm administratorii și gestionarii blocurilor și obiectivelor ce doresc să beneficieze de căldură să depună cererile respective și în scurt timp agentul termic va fi livrat”, a spus Grozavu.

Datele au fost prezentate după ce primarul interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, a specificat că ar fi primit „mai mult plângeri referitor la faptul că blocurile de locuit nu au fost conectate la căldură”.

Solicitată de agenție, şefa Serviciului comunicare și relații cu publicul al „Termoelectrica” SA, Elena Junghină, a specificat că solicitările de conectare la agentul termic pot fi depuse la „Termoelectrica” SA. „Pentru conectarea la agentul termic nu este nevoie de colectarea semnăturilor, ci doar ca administratorul blocului să prezinte la „Termoelectrica” SA o cerere și pașaportul tehnic pentru conectarea la căldură. Ulterior, timp de trei ore, blocul va fi conectat la agentul termic. Acesta va beneficia de căldură, chiar dacă unii locatari au datorii. Procedura este valabilă și în cazul instituțiilor publice din capitală”, a afirmat Elena Junghină.

În acest an, în municipiul Chișinău, sezonul de încălzire a demarat la 15 octombrie.