Scumpirea carburanților din ultimele zile ar fi cauzată de uraganul Ida pe coasta de Est a Americii de Nord. Astfel sună explicația celor de la Agenția Națională de Reglementare în Energetică, după ce astăzi benzina și motorina s-au scumpit pentru a patra zi consecutiv.

„Ritmul ascendent al prețurilor stabilite este în continuare influențat de majorarea prețului mediu de tranzacționare a produselor petroliere principale la bursele petroliere internaționale, în special a benzinei, în contextul diminuării ofertei mondiale de carburanți cauzate de înlăturarea consecințelor uraganului Ida pe coasta de Est a Americii de Nord și întârzierile suportate la repunerea în funcțiune a producerii de carburanți în Golful Mexic”, se arată în comunicatul emis de ANRE.

Totodată, agenția informează că, mecanismul actual de formare a prețurilor la produsele petroliere principale de tip standard asigură reflectarea exactă în prețul final plătit la pompă a evoluțiilor pe piața internațională.

Amintim că, Legea lăudată de PAS și de deputatul Radu Marian, mai dă și mâine câte o palmă șoferilor. Mai exact ANRE a stabilit pentru ziua de mâine, 8 septembrie, prețuri mai mari pentru benzină și motorină:

– Pentru benzina COR 95 – 20,52 lei/litru, cu 13 bani mai mult decât plafonul anterior

– Pentru motorină – 16,63 lei/litru, în creștere cu 21 bani.

Nici o zi fără scumpiri la carburanți. Legea lăudată de PAS, mai dă și mâine câte o palmă șoferilor